onsdag, september 3

Vad händer?

Jo det ska jag berätta.
På fredag ska DG, Göran och Inge flytta "bussen" till stället på tomten där den ska stå. Marken där är förberedd med singel å sånt. Håll tummarna!

Vi har också sålt veden som var kvar så den ska hämtas. Efter det ska Oskar börja gräva ordentligt där huset och garaget ska stå. Sista dräneringen längst upp på tomten ska också göras.

När allt ovan är klart är det dags för grunden.

Allt detta måste ske inom de närmsta veckorna för vecka 43 kommer huset!

Just nu ser det inte så kul ut runt området då det grävs hej vilt. Vatten, avlopp, fjärrvärme och annat görs klart för tomterna i Talludden.

Vi inväntar svar från Eksjö Energi gällande fjärrvärme och fiber.

DG lämnar idag planlösningen till Stefan på Energiexpo i Sävsjö så vi ska få rätt skorsten och rör mm.

Val som inte är helt klara är kakel och klinkers till alla badrum, hall samt tvättstugan. Vi har inte valt garderober och inredningen i walk in garderoben. Sen är det ju färg och tapet också. Vi är inte heller klara med vilken duschvägg vi ska välja då vi tycker den från Dansani är så tråkig men enligt Micke skulle han få in fler i sortimentet i januari så vi väntar nog lite.

Räkningarna börjar trilla in. Fick en jätterolig från Eksjö kommun på runt 30-35 000 för bygglov, utmätning av tomten å annat. Helt sjuk vad mkt pengar för några papper...

Det känns iaf kul att vi närmar oss byggstart! När hösten kommer kan vi se fram emot att se vårt hus bli till från grund till nyckelfärdigt!
Spännande!

3 kommentarer:

Jorma sa...

Spännande! Kul att se hur ens tomt utvecklas från scratch. Och räkningar ja, det är de bra på att skicka ut...

Anonym sa...

Hej Sandra!
Vad kul att du läser min blogg! :-)
Teckensnittet heter Kosal says hy.
Hmm.. jag vet inte så där jätte vanligt. Men det finns en sida där man kan ladda ner teckensnitt gratis. Ta en titt här http://www.1001fonts.com/ så ska du hitta det :-)
Kram Emmelie (Designtjejen)

Anonym sa...

Hallojs!
Har inte kollat din blogg på läääänge men fick nu tiden över när min Lill-Fis somnade hyfsat för kvällen. Trodde aldrig att jag skulle känna att det kliade i byggtarmen igen- inte nu när vi inte ens är 100klara (utomhus) men det gör det när jag läser!!
Men du - hur blev det med Staffan? Hörde han gått till Vimmerbyhus. Bygger ni inte sävsjöhus? Ja ja.
Hoppas allt är bra med dig och att GGP inte sliter ut dig!
Massa kram från Tranås Sandhem... :-)