onsdag, februari 18

Tankar

Varje dag säger vi till varandra - jag längtar till huset. Varje dag tänker vi på alla saker som kommer bli så mycket lättare och bättre när vi flyttat.

Diskmaskin. Jag tror allvarligt att jag ska ge vår diskmaskin ett eget namn. Gudinnan eller nåt i den stilen. Jag HATAR nämligen att diska. Hata är ett starkt ord, jag vet, men det är det rätta ordet att använda för att beskriva mina känslor för att diska.

Tvättmaskin. Jag blir så lycklig när jag tänker på att jag aldrig mer behöver gå ner för trappan, ut ur huset, in i huset som stinker rök, nerför trappan för att tvätta i den första tvättmaskin som tillverkades. Jo, det är sant. Den tvättmaskin som vår hyresvärd erbjuder oss att tvätta i måste vara en av de första. Jag lovar att det sitter nån stackars sate instängd i ett rum i vår källare å trampar på en cykel för glatta livet för att tvättmaskinen ska fungera. SÅ gammal är den. Sen kan man inte ha på torkskåpet samtidigt som man tvättar för då går proppen. Detta resulterar i att tvätten hänger i en sunkig, möglig källare i tre dar för att torka. Mysigt va. Det där uttrycket att det luktar nytvättat har inte uppfunnits på vår adress.. MEN (som Tony Irving säger) nu blir det jäklar i mej andra bullar. En ny fin tvättstuga!!

Köket. Tänk att få stå i vårt egna kök och laga mat med utsikt över Talluddasjön. Say no more.

Badrummen. Varje dag tassar jag. Ungefär runt 6-snåret på morgonen tassar jag från sovrummet till toaletten. Jag gör allt jag kan för att sätta i en så liten yta av foten som möjligt på de iskalla golven. Tass, tass, tass. Därför spelas det nån slags ljuv filmmusik i min hjärna när jag tänker på golvvärme. Å helt plötsligt har jag långklänning med massa chiffong och kameran zoomar ut och den ljuva klassiska musiken går igång och man ser hur jag flyger fram på ett graciöst sätt över de varma släta golven å in i de underbara badrummen där jag sätter ner hela fotdynan på klinkersen utan rysningar. Mmmm. Varma badrum varje morgon.

Kärleken. Nej nej. Inte sånna tankar nu. Jag tänker på allt gnabb å tjafs som vi kommer slippa. Därför att Dick inte behöver heta Dick Diskmaskin längre. För att jag kommer kunna peta lite på köksluckorna å de stängs för att förbli stängda å inte helt plötsligt öppna sig igen med följden att jag får ett raseriutbrott å sparkar på å slår. För att vår pilatesboll inte kommer rulla iväg pga att golvet hos oss är lika vågig som en sandstrand. För att vi kommer få plats två i vår nya soffa å kan myyyyyyysa. Kärleken när vi kryper ner i det stora badkaret. Kärleken när vi inte behöver förklara för våra besökande vänner och familj att toan måste spolas på ett speciellt sätt annars står den å rinner. Kärleken när vi kan smyga ner till sjön mitt i natten å ta ett topp.

Kärleken till vårt hus som vi längtat efter sen sommaren 2006.

7 kommentarer:

Jenny sa...

Ohh så härligt det låter! Så du är från Gällstad, typ... Men har flyttat till småland. Jag har flyttat från småland till västra götaland, så på något sätt måste vi ju ha mötts på halva vägen;) Fina bilder från huset, förresten. Gillar trappan!

Anonym sa...

Vilken härlig beskrivning av dina tankar! Nu är ni ju snart, snart där! Låter onekligen som en antik tvättmaskin ni har nu med cykeltramp... hehe... och det låter ju inget vidare kul heller med att hänga tvätten i en sunkig mögelkällare... MEN nu är det snart slut med det! Och du kan stå i din fiiiina tvättstuga, med golvvärme, och lägga in tvätten i en helt sprillans maskin och stå och vika tvätt som luktar - nytvättat!! Schysst!

Nedräkningen har börjat...
Kram Malin

Ingrid sa...

Vad roligt att du vill vara med och tävla, jag önskar dig varmt lycka till.

~Livet i byn

Pernilla sa...

Du. Jag FÖRSTÅR PRECIS VAD DU MENAR!!! Verkligen fullt ut helt och hållet. Kram på er!!!

Anonym sa...

Åh, jag ser bilder av dig i ditt hus framför mig! Jag förstår hur du känner det, det finns ingen som hanterar metaforer som du!

Love u long time baby. Snart hoppas jag vi ses så jag får krama på dig!

Nipe sa...

Åh, jag längtar också efter golvvärme! Ska renovera köket och jag bara vägrar att ha det så här kallt om fötterna en vinter till...

Palmerska villan sa...

Det var en fin liten berättelse...jag kände verkligen med dig.. För att jag läste högt!
:)
Vi kanske möts i vassen i tallis på natten! Nakna! ;)